Foodstep Oeganda

"Foodstep" Oeganda

Wij steunen " Foodstep Uganda"

 

Marjolein van der Linden, oprichtster van "Ikke", heeft samen met haar man 3 jaar lang in Zuid-Afrika gewoond. Zij werkten voor een organisatie die ontwikkelingswerk oprichtte in de kansarme "squatter settlements" van Kaapstad. In deze "squatter settlements" is toen een kinderdagverblijf opgericht voor 250 kinderen uit het kamp.

 

Het steunen van projecten in Afrika heeft Marjolein nooit los gelaten. Daarom vinden wij het belangrijk bij "Ikke" dat wij blijven omzien naar de "kansarme" kinderen in de wereld.

 

Na het zien van een zeer ontroerende documentaire op de Nederlandse televisie, is Marjolein in contact gekomen met de organisatie "Foodstep Uganda".

 

Deze organisatie bestaat uit 2 onderdelen: "Kampiringisa" en "Home Coming". Kampiringisa is de gevangenis waar straatkinderen onterecht geplaatst worden door de overheid en in erbarmelijke omstandigheden verblijven. Home Coming is het huis van Werner en Nathalie waar ook 150 andere kinderen wonen. Deze kinderen hebben zij uit de gevangenis kunnen vrijlaten en mogen plaatsen in hun opvangtehuis.

 

 

 

 

 

 

Wat doet "Ikke" ?

 

Op ons 5 jarige bestaan (21-02-2014) hebben wij samen met alle kinderen in het kinderdagverblijf, geld opgehaald voor "Foodstep". De kinderen in ons kinderdagverblijf hebben schilderijen, en geschilderde glaasjes voor thee lichtjes gemaakt. De ouders, vrienden, familie, kennissen en alle sympathisanten van "Ikke" hebben meegeholpen om een steentje bij te dragen.

 

Met elkaar hebben wij een bedrag van 225 euro opgehaald! Op 10 maart 2014 hebben wij onze donatie aan de moeder van Nathalie meegegeven. Zij zal zorgen dat de gelden op de juiste plaats terecht komen.

 

In de toekomst willen wij "Foodstep" blijven steunen. Maar ook andere organisaties die werken met kinderen en onze steun kunnen gebruiken.

 

Alle ouders, vrienden en kennissen, hartelijk bedankt voor jullie medewerking! Zonder jullie steun hadden wij dit project niet kunnen realiseren.

 

En natuurlijk zijn wij trots op de kinderen die met hun kunst dit alles hebben mogelijk gemaakt.

 

 

 

 

Waar is ons geld naar toe gegaan?

 

Op 24-03 ontving "Ikke" deze e-mail van Foodstep:

 

Beste Marjolein,

 

We hebben net een meisje van 2 jaar oud, Rose, kunnen bevrijden uit de kindergevangenis. Ze had het gewicht van een kind van 9 maanden oud. Zwaar ondervoed, dysenterie, malaria, TB, kortom doodziek.

Ze is onder controle in het ziekenhuis en krijgt speciaal eten wat heel eiwitrijk is (plumpy nut) om van de ondervoeding af te komen. We willen graag jullie sponsoring gebruiken om Rose te helpen, zodat ze later een hoopvolle toekomst kan hebben in onze "Foodstep Home".

Heel erg bedankt namens "Foodstep" en Rose.

 

X Nathalie

 

PS. In de bijlage (van boven) een foto van Rose. Links hoe ze kwam bij ons, rechts na 14 dagen zorg en liefde!

 

 

 

 

Ikkekinderopvang.com 2012 © Copyright