Reis Oeganda

"Foodstep" Oeganda

 

AANDACHT

ZORG

TOEKOMST

 

 

 

Voor €30,00 euro per maand kunt u al een weeskind steunen!

Alle kinderen in het weeshuis gaan elke dag naar school. De kinderen die opgevangen worden komen getraumatiseerd binnen. Met haar team van psychologen en pedagogische hulpverleners bieden Werner en Natalie opvang aan aan 150 kinderen. 30 Kinderen zijn onder de leeftijdsgrens van 4 jaar.

De balonnen en snoepjes werden aan iedereen uitgedeeld!

Roosje die wij in 2012 hebben gesponserd om de medische zorg te kunnen bieden die zij nodig had, is nu alweer uitgegroeid tot een flinke meid!

Op 3 november vertrok ik samen met een vriendin naar Entebbe, Oeganda. Vanaf 2012 tot op heden steun ik met mijn kinderdagverblijf het project "Foodstep" in Oeganda. Het geeft altijd een ander gevoel indien je zelf ook mag zien waar en voor wie je geld wordt ingezet! Daarom besloot ik om het project van dicht bij te willen bezoeken. Na een 6 uur durende autoreis met een klapband op de koop toe, kwamen wij aan in het tehuis. Hartelijk ontvangen door een jongen, die zelf in het tehuis was opgegroeid en nu meedraaide als pedagogische werker binnen het team van Natalie en Werner. Op de binnenplaats troffen we honderden kinderen aan, die uitgelaten na een lange dag school, aan het spelen waren.

 

 

 

 

 

 

 

De kinderen waren na school tijd op de binnenplaats een spel aan het spelen.

WILT U EEN WEESKIND STEUNEN?

Vraag informatie aan bij "Ikke" en wij helpen u verder zodat u donatie op de juiste plek terecht zal komen.

Wel netjes in de rij staan als je een snoepje wilt krijgen!

Onze balonnen en lekkere zure snoep kwamen goed van pas! Al snel stonden alle kinderen in de rij om een balon en een snoepje te mogen krijgen. Nathalie kende alle kinderen bij naam en werd aangesproken als "mama", waarbij de liefde en het respect voor elkaar oprecht was. Al snel kregen we de meest afgrijselijke verhalen te horen van ieder kind maar ook hoe en waar Natalie de kinderen gevonden had. We moesten hier en daar een traantje weg werken terwijl we verschillende kinderen vasthielden.

Net voor onze afslag naar "Foodstep" kregen wij een klapband.

De kleine kinderen moesten netjes aan tafel zitten voor het avond eten.

In hun strijd tegen de maatschappij die deze kinderen verschopt en veracht, deed het Werner en Natalie goed om te zien dat wij hen ook een donatie konden aanbieden. Niet enkel de donatie was opnieuw een kleine bijdrage aan het grote werk dat zij verrichten, maar ook het luisteren naar hun verhalen gaf hen nieuwe moed en steun! Een donatie staat in het niets bij het grote werk dat zij dagelijks verrichten voor deze kinderen. Niet alleen heb ik een warme, veilige omgeving mogen ervaren voor elk van hen, ook denken ze mee aan hun toekomst! 1 van de jongens die het tehuis alreeds had verlaten, kwam na zijn werkuren nog even "mama en papa" groeten. Kleine gebaren die laten zien aan de buitenstaander, dat hun inzet, liefde voor elk 1 van hen, oprecht is en zonder bijbedoelingen. "Foodstep" maakte indruk op mij, en zal ik ook in de toekomst waar ik kan blijven ondersteunen!

 

Bekijk ook onze FB pagina voor meer impressies en filmpjes!

Ikkekinderopvang.com 2012 © Copyright